Campanya 2023 (per a la Renda 2022)

Cada any contribuïm a les despeses de l'Estat amb els nostres impostos. Una part important d'ells pararan a finançar el militarisme (el 4,25% en 2022). Nosaltres et proposem que no et resignes i mostres el teu rebuig.
Contribuir a la despesa militar és fomentar les guerres.

Aquests diners serien útils si s'empraren a cobrir necessitats socials (educació, sanitat, cultura, descarbonització de l'economia, protecció de la natura, millora dels serveis públics, investigació científica amb finalitats pacífics...)

Manifest d'inici de la campanya d'objecció fiscal d'Alternativa Antimilitarista-MOC a la despesa militar de 2023.

La guerra és un crim contra la humanitat.
Per a evitar les guerres cal mullar-se. Objecta a la despesa militar!

Què és l'objecció fiscal?

L'objecció fiscal és la negativa a col·laborar econòmicament amb l'estat en el finançament dels exèrcits i les seues guerres.

L'objecció fiscal és un acte de desobediència civil (per tant, il·legal) que consisteix a desviar part dels impostos de la declaració de la renda (IRPF) i destinar aquesta quantitat a iniciatives socials que treballen en la construcció d'alternatives de caràcter transformador i solidari.

Ni una persona, ni un euro per a la guerra!

Com es fa l'objecció fiscal?

 1. Tria un projecte o entitat a la qual destinar els diners. Nosaltres et proposem el Projecte Internacional d’Alternativa Antimilitarista-MOC 2023. Fes una transferència o ingrés en el seu compte per la quantitat que desitges desviar (et suggerim diverses possibilitats en el punt 2). Guarda el rebut.
 2. Has d'objectar una quantitat a la qual pugues fer front, en cas que l'Agència Tributària et reclame la seua devolució.
  • 1 euro (així no corres cap risc real). És una quantitat simbòlica.
  • El 4,25% de la teua base liquidable general, sotmesa a gravamen, (casella 505), que correspon al percentatge de la despesa militar sobre el global dels Pressupostos Generals de l'Estat.
  • Qualsevol quantitat que tu consideres.
 3. Fas la declaració de manera telemàtica (Renda Web). Emplena-la amb les teues dades i modifica la casella 606 («Retencions art. 11 de la Directiva 2003/48/CE, del Consell reportades amb anterioritat a l'1 de gener de 2019 (Àustria, Luxemburg, Suïssa, Liechtenstein, San Marino, Mònaco i Andorra)») escrivint la quantitat que has decidit que desviaràs.
 4. Envia-li la carta a la ministra d'Hisenda explicant les teues raons per a fer Objecció Fiscal a la Despesa Militar. Et suggerim un model. Recomanem que adjuntes una còpia del rebut de l'ingrés realitzat. Pots enviar-la telemàticament a través de la web de l'Agència Tributària.
 5. Informa'ns de la teua objecció perquè puguem fer un recompte de totes les que s'han fet, perquè aquesta és una campanya col·lectiva. Ompli el formulari: http://www.objecionfiscal.info/encuesta

Més informació en: http://www.objecionfiscal.info