Campanya 2024 (per a la Renda 2023)

Any rere any l'Estat, amb la campanya de l'IRPF, ens reclama els nostres impostos directes. Contribuir en cobrir necessitats socials (educació, sanitat, cultura, descarbonització de l'economia, protecció de la natura, millora dels serveis públics, investigació científica amb finalitats pacífiques...) està molt bé. Però una part molt important dels teus impostos pararan a finançar el militarisme (el 8,37% en 2023). Nosaltres et proposem que digues: NO.
Contribuir a la despesa militar és fer possibles les guerres i augmentar la injustícia social.

Vídeo de promoció de la Objecció Fiscal a la Despesa Militar 2024

La despesa militar (el pressupost del Ministeri de Defensa, les partides ocultes en altre ministeris, més els crèdits extraordinaris aprovats pel Consell de Ministres) en 2023 va suposar 48.833 milions d'euros, un 3,34% del PIB nacional. 13,4 milions d'euros diaris, o uns 1.005 € per habitant en l'Estat Espanyol. Una barbaritat!!

Manifest d'inici de la campanya d'objecció fiscal a la despesa militar d'Alternativa Antimilitarista-MOC de 2024.

La guerra és un crim contra la humanitat. No en el nostre nom!
Per a evitar les guerres cal implicar-se. Objecta a la despesa militar!

Si vols enviar un missatge clar al govern dient-li que no estàs d'acord amb la despesa militar: FES OBJECCIÓ FISCAL!

Amb 1 € d'objecció fiscal, no tens riscos de patir represàlies inassumibles d'Hisenda i apostes realment per la PAU i el DESARMAMENT.

Què és l'objecció fiscal?

L'objecció fiscal és la negativa a col·laborar econòmicament amb l'estat en el finançament dels exèrcits i les seues guerres.

L'objecció fiscal és un acte de desobediència civil (per tant, il·legal) que consisteix a desviar part dels impostos de la declaració de la renda (IRPF) i destinar aquesta quantitat a iniciatives socials que treballen en la construcció d'alternatives de caràcter transformador i solidari.

Ni una persona, ni un euro per a la guerra!

Com es fa l'objecció fiscal?

 1. Tria un projecte o entitat a la qual destinar els diners. Nosaltres et proposem el https://objecionfiscal.info/destino-internacional-2024/. Fes una transferència o ingrés en el seu compte per la quantitat que desitges desviar (et suggerim diverses possibilitats en el punt 2). Guarda el rebut.
 2. Has d'objectar una quantitat a la qual pugues fer front, en cas que l'Agència Tributària et reclame la seua devolució.
  • 1 euro (així no corres cap risc real). És una quantitat simbòlica.
  • El 8,37% de la teua «base liquidable general, sotmesa a gravamen», (casella 505), que correspon al percentatge de la despesa militar sobre el global dels Pressupostos Generals de l'Estat.
  • Qualsevol quantitat que tu consideres.
 3. Fas la declaració de manera telemàtica (Renda Web). Emplena-la amb les teues dades i modifica la casella 606 («Retencions art. 11 de la Directiva 2003/48/CE, del Consell reportades amb anterioritat a l'1 de gener de 2019 (Àustria, Luxemburg, Suïssa, Liechtenstein, San Marino, Mònaco i Andorra)») escrivint la quantitat que has decidit que desviaràs.
 4. Envia-li una carta a la ministra d'Hisenda explicant les teues raons per a fer Objecció Fiscal a la Despesa Militar. Et suggerim un model. Recomanem que adjuntes una còpia del rebut de l'ingrés realitzat. Pots enviar-la telemàticament a través de la web de l'Agència Tributària.
 5. Informa'ns de la teua objecció perquè puguem fer un recompte de totes les que s'han fet, perquè aquesta és una campanya col·lectiva. Ompli el formulari: http://www.objecionfiscal.info/encuesta

Més informació en: http://www.objecionfiscal.info ; htttps://www.grupotortuga.com/Campana-de-Objecion-Fiscal-al,305