Transcorregut més d'un any des que la criminal invasió d'Ucraïna, instal·lara l'horror de la guerra en el nostre continent, amb la seua seqüela de mort, destrucció i sofriment, assistim a una escalada del conflicte amb risc real d'hecatombe nuclear.

Encara que la responsabilitat principal de desencadenar la guerra recau sobre el govern rus per envair un país sobirà, el conflicte venia gestant-se des de 2014, alimentat pel nacionalisme imperial de Rússia i l'agressiu expansionisme d'una OTAN al servei dels interessos estatunidencs.

 

Mentrestant, el govern espanyol, al costat de la resta de governs europeus, s'ha subordinat a l'estratègia global de confrontació dels EUA que alimenta l'espiral militarista i de guerra per a afeblir el poder militar i econòmic de Rússia i aprofundeix el conflicte geoestratègic amb la Xina, d'imprevisibles conseqüències per a la humanitat sencera.

 

Europa s'està convertint així, amb el creixent enviament d'armament més ofensiu, en un actor clau de l'escalada bèl·lica que serveix de pretext per a multiplicar la despesa militar, mentre es bloquegen les imprescindibles iniciatives per a afrontar l'emergència climàtica i la crisi de desigualtat.

 

Gran part de la població treballadora pateix les conseqüències d'una inflació potenciada per la guerra, mentre el complex militar, els bancs, els mil-milionaris i determinades grans corporacions obtenen guanys extraordinaris. D'altra banda, el Sud Global ho pateix amb crisi alimentària, espoli de matèries primeres, conflictes armats i una criminal gestió de les fronteres convertint tant el Mediterrani com les tanques de Ceuta i Melilla en infames cementeris.

 

Per tot això, resulta urgent organitzar una resposta des de baix contra la guerra, les agressions imperialistes i la creixent militarització de les societats.

 

Darrere del crit “no a la guerra” no hi ha cap posició ingènua, ja que l'únic camí real cap a la pau és la desescalada bèl·lica, els acords de desmilitarització i la reducció de l'arsenal nuclear.

 

Cridem a les organitzacions ciutadanes, sindicats, partits polítics, moviments socials i ciutadania per a organitzar-nos i formar un potent moviment internacionalista per la pau, capaç de detindre l'espiral bèl·lica, acollir als qui deserten de les guerres i construir un nou ordre internacional basat en la solidaritat, la cooperació entre els pobles i la seguretat compartida.

 

Després de la manifestació del 25F convocada per la “Crida València per la Pau”, us convoquem a les concentracions en la Plaça de la Mare de Déu de València a les 19.15 a realitzar cada 24 de mes a partir del 24 d'abril.

 

SOLIDARITAT AMB LES VÍCTIMES DE UCRAÏNA I DE TOTES LES GUERRES!

ALTO-EL-FOC IMMEDIAT I SOLUCIÓ NEGOCIADA JA!

NO A L’ENVIAMENT D'ARMES I

PROHIBICIÓ DE LES ARMES NUCLEARS!

 

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.