Hui, 26/4/2024, el MOC València ha realitzat un vídeo per a promocionar l'objecció fiscal a la despesa militar durant la campanya de 2024 (IRPF 2023). Pots veure el vídeo o descarregar-te'l, punxant en el següent enllaç:

Video OFDM 2024

En l'audiovisual, de manera senzilla i clara, es denuncia el tremend augment de la despesa militar, especialment durant els últims dos anys. S'estima que en 2024, i a pesar que els pressupostos de 2023 han sigut prorrogats, aconseguirà en l'Estat Espanyol, l'escandalosa xifra de 57.000 milions d'euros. Al mateix temps, nombroses partides socials, educatives, de protecció de la naturalesa, de descarbonització de l'economia, culturals o sanitàries tenen increments minsos o romanen congelades. També es mostra el contrasentit que representa dedicar persones i recursos econòmics per a preparar les guerres. La carrera armamentística a la qual s'han llançat els països europeus, espentats pels interessos de l'OTAN i dels EUA, i per les seues elits militars, econòmiques i polítiques, com ha ocorregut en altres etapes històriques, lluny de tindre un efecte dissuasiu, ens conduirà a la guerra i a l'autodestrucció.

El vídeo mostra els testimoniatges de huit persones que han decidit objectar a les despeses militars en les seues declaracions de la renda. Qualsevol persona pot practicar aquest senzill acte de desobediència civil, fins i tot desviant dels seus impostos la quantitat simbòlica d'1 € (sense cap efecte legal o tributari conegut). Deixant constància del seu desig de no col·laborar amb el manteniment del militarisme, ni amb la preparació de les guerres, posen la seua consciència i la seua humanitat per damunt d'una obediència cega a l'estat. Es trenca així un "consens" forçat i impost que no ens permet qüestionar el contrasentit del militarisme i ens possibilita obrir un vertader camí per a la construcció d'una societat més justa i un món veritablement en pau.

L'objecció fiscal a la despesa militar és dels pocs instruments que tenim les persones del carrer per a dir-li alt i clar al nostre govern, que s'autodefineix com el més progressista de la història, que no estem d'acord amb l'augment de la despesa militar, ni amb el foment de la guerra com a instrument de la seua política internacional.

NI UNA PERSONA, NI UN EURO PER A LA GUERRA!