Entrevista a Ruth Ferrero,

professora de la UAM,

en  TVE, Informativu 24 hores, el 19/4/2024:

(Vídeo de 4,5 minuts)

La professora de Ciències Polítiques, de la Universitat Autònoma de Madrid, fa una revisió del context en el qual s'ha produït hui l'atac aeri de l'exèrcit d'Israel contra territori iranià:

  • "Aquest atac desvia l'atenció del que està passant a Gaza i de la gran ofensiva que Israel està preparant contra la ciutat de Rafah".
  • "També desvia l'atenció del debat que s'ha produït en el Consell de Seguretat de l'ONU sobre el reconeixement de Palestina com a estat de ple dret, que ha sigut vetat pels EUA".
  • "Israel és l'únic país que està atacant al mateix temps a quatre països: Líban, Síria, l'Iraq i l'Iran (a més de Palestina) i apareix com a víctima".
  • "Des de les potències occidentals: EEEUU i la UE, tan sols s'ha parlant de posar sancions a l'Iran per eixe atac contra Israel del cap de setmana passat, però encara estem esperant que es trenquen acords comercials de la UE amb Israel, que per cert porten clàusules explícites perquè puguen ser trencats en cas que es produïsquen violacions dels Drets Humans".