Aquest cap de setmana, 17 i 18 de febrer, la ciutat de València ha acollit la primera assemblea ordinària de l'any 2024 que serveix de coordinació als grups que formem  Alternativa Antimilitarista - MOC. Cada quadrimestre se celebra una assemblea en un lloc que va girant entre cadascuna de les ciutats seus dels grups locals. En aquesta ocasió li tocava al MOC-València. L'assemblea de col·lectius ha posat al dia les línies de treball conjuntes des de l'anterior, que es va reunir a Madrid, a l'octubre de 2023.

Durant la reunió de dissabte es va parlar de les mobilitzacions contra les guerres, especialment de les de Gaza i Ucraïna, però també de les que denuncien els altres més de cinquanta conflictes bèl·lics que assolen el món, sovint oblidats pels mitjans de comunicació de masses. Es van tractar les accions promogudes per a recordar que la guerra comença ací: denúncia del comerç i exportació d'armes, de la despesa militar (objecció fiscal) i de les inversions en armament (banca armada), de les polítiques de repressió de la immigració (contra Frontex, Parem la Guerra a la Frontera i suport a la Caravana Obrint Fronteres), i de cóm continuar promovent la defensa i acolliment dels objectors de consciència i els desertors a les guerres. Altres assumptes van ser: la coordinació amb la Internacional de Resistents a les Guerres (IRG); la proposta als grups de la possible organització d'una trobada de col·lectius antimilitaristes al novembre de 2024, a Madrid; i l'organització de la Escola d'Estiu Antimilitarista de 2024, que tindrà lloc entre l'1 i el 4 d'agost, en Rascafría (Madrid), amb el títol "Els fils de la memòria" i amb l'objectiu de fer un recorregut per la història de l'antimilitarisme.

Diumenge es va dedicar a fomentar la trobada, l'estrenyiment de llaços personals, les activitats lúdiques i la visita de la ciutat de València.

 

 

 

Fins a la propera!